Skoda liderem sprzedaży we wrześniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

hmmmm, widzę na maxidocie jest 5 ikonek informujących o nie zapięciu pasów, jak to wygląda w OII FL Elegance gdzie podpiete są czujni pasów tylko w fotelu kierowcy czy na innych fotelach również??
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

We wrześniu, uzyskawszy sprzedaż swoich modeli na poziomie 3 341 sztuk, Skoda utrzymała pozycję lidera w miesięcznych rankingach sprzedaży, którą objęła już 18 miesięcy temu.

Według wstępnych danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego Samar, całkowita sprzedaż nowych samochodów osobowych w Polsce we wrześniu wyniosła 27 908 sztuk.

We wrześniu, uzyskując sprzedaż swoich modeli na poziomie 3 341 sztuk, marka Skoda utrzymała pozycję lidera w miesięcznych rankingach sprzedaży, którą objęła już 18 miesięcy temu. Ten wynik, w porównaniu ze sprzedażą w analogicznym miesiącu 2009 roku, oznacza nieznaczny spadek o 2,82%. Taki wolumen sprzedaży dał Skodzie 11,97% udział w rynku (dla porównania, w ubiegłym roku wyniósł on 13,81%).

Liderowi udało się wyprzedzić kolejnego w zestawieniu Forda o 821 sztuk, trzeciego Volkswagena o 845 sztuk, a zajmującego czwartą pozycję Fiata aż o 1 261 sztuk sprzedanych pojazdów.

Łącznie sprzedaż Skody od początku 2010 roku do września bieżącego roku osiągnęła poziom 26 963 sztuk: to niecałe 1000 sztuk mniej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku.

Najpopularniejszymi modelami Skody we wrześniu były Octavia (1 478 sztuk) i Fabia (1 162 sztuk). Warto również odnotować sprzedaż Superba (305 sztuk) i Yeti (188 sztuk), ponieważ były to rekordowe miesięczne wyniki od początku sprzedaży tych modeli na polskim rynku. Sprzedaż Skody Roomster wyniosła 208 sztuk; jest to najlepszy wynik w bieżącym roku.

Dodajmy, że we wrześniu wolumen marki Skoda wyniosła na świecie łącznie 75 790 egzemplarzy (w ubiegłym roku: 69 023 sztuk). To absolutny rekord miesięcznej sprzedaży w całej historii marki.

saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• firmek
      Rider
      • 2008
      • 477

I pewnie dlatego VW bierze sie za Skode i to w negatywny dla marki sposob. Chodzi o zmniejszenie konkurencyjnosci w stosunku do VW. Jednym z pierwszych krokow ma byc pomiejszenie liczby dostepnych opcji. Skoda ma oferowac mniej za mniej od VW.
      Sprawa jest na tyle powazna ze dealerzy w Czechach mocno sie wkurzyli i zaczeli protestowac przeciw takiej polityce.

Komentarz

• Andrev3
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 6116

Nuuuuuda
        Jedyne co mnie pociesza to to, że Ford jest tuż tuż :diabelski_usmiech
        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez firmek
          I pewnie dlatego VW bierze sie za Skode i to w negatywny dla marki sposob. Chodzi o zmniejszenie konkurencyjnosci w stosunku do VW. Jednym z pierwszych krokow ma byc pomiejszenie liczby dostepnych opcji. Skoda ma oferowac mniej za mniej od VW.
          Sprawa jest na tyle powazna ze dealerzy w Czechach mocno sie wkurzyli i zaczeli protestowac przeciw takiej polityce.
          a niech zmniejszaja, już mnie dobija, że co drugi samochód to octavia, słabo się jeździ takim oklepanym, wyswiechtanym samochodem :?
          jak kupiłem O2 w 2005 to było coś ciekawego, żeby nie powiedzieć egzotycznego (dla mnie na pewno) a teraz staję na światłach i same octavki... :lol:
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• paweł2
            L&K
            • 2010
            • 1405

Zamieszczone przez szkoda
            a niech zmniejszaja, już mnie dobija, że co drugi samochód to octavia, słabo się jeździ takim oklepanym, wyswiechtanym samochodem :?
            jak kupiłem O2 w 2005 to było coś ciekawego, żeby nie powiedzieć egzotycznego (dla mnie na pewno) a teraz staję na światłach i same octavki... :lol:
            O 5 lat minelo,gdzies pisales(chyba w temacie o 1.2)ze po 5-ciu latach bedziesz zmienial.
            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez paweł2
              O 5 lat minelo,gdzies pisales(chyba w temacie o 1.2)ze po 5-ciu latach bedziesz zmienial.
              no ale się udupiłem i najwcześniej będę mógł zmienić za 2 lata, chyba że wygram w totka a też nie wykluczone, że zostanę z nią na zawsze
              a niestety samochody się nudzą...
              no a ilość O2 i O1 na ulicy to naprawdę jest masakra :lol:
              dobrze przynajmniej, że nie wszystkie zapier#@lają :lol:
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Andrev3
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 6116

dobrze przynajmniej, że nie wszystkie zapier#@lają :lol:
                :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• paweł2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1405

To doczekasz sie OIII,albo cos innego :roll: ?
                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez paweł2
                    To doczekasz sie OIII,albo cos innego :roll: ?
                    jakbym miał teraz wolny wybór to byłoby to na 100% cos innego, ale jak to będzie to się okaże, tak jak mówię, niewykluczone, że zostanę z nią na dłuuuuugo, ale wtedy tez jakies dodatkowe modyfikacje w celu zabicia nudy powinny się pojawić...
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• kris75
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 217

ja mam na odbiór auta czekać pół roku, dostać je z gorszą klimą niż zamawiałem, a diler tłumaczy że to wina fabryki - fajna jest ta skoda, a zachowanie prawie jak Pagani, więc może Skoda mnie nie lubi i kupię coś innego jednak :cry:

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez kris75
                        ja mam na odbiór auta czekać pół roku, dostać je z gorszą klimą niż zamawiałem, a diler tłumaczy że to wina fabryki - fajna jest ta skoda, a zachowanie prawie jak Pagani, więc może Skoda mnie nie lubi i kupię coś innego jednak :cry:
                        no niestety, a to że kupisz co innego Skoda ma po prostu w... kufrze :szeroki_usmiech :x
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• kris75
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 217

a ja wiem o tym jednak teraz ma to w kufrze a za pol roku jak VW ja pogoni jak łysa kobyłę będzie jej zależeć

Komentarz

Pracuję...